Laia Segura: "Parlar-ne" - Opinió

Des de "Sesgueioles decideix" volem encarar la última setmana de campanya per la votació de les consultes sobiranistes amb un caire participatiu i de debat. Per aquest motiu, hem demanat a diferents ciutadans, més enllà del nostre municipi, que ens facilitin la seva opinió sobre el 25A i tot el procés, des d'un punt de vista personal i social, en format d'entrada de bloc.
I comencem amb Laia Segura, actual directora del diari digital anoiadiari.cat, publicació de referència a la comarca de l'Anoia.

Ha començat el compte enrere per a la tercera onada de consultes populars sobre la independència. Els ciutadans de gairebé 190 municipis catalans podran fer, el 25 d’abril, un gest històric. En aquesta convocatòria hi ha 15 capitals de comarca —ciutats més grans— però també pobles petits, com és el cas de Sant Martí Sesgueioles o l’Espelt —aquest últim, poble que forma part del municipi d’Òdena. En total, gairebé un milió de persones cridades a les urnes.


Informativament, això té una importància cabdal, encara que a vegades es vulgui —des de determinats sectors— menystenir. En primer lloc per això que dèiem del gest històric: és la primera vegada que els catalans podran donar la seva opinió sobre la independència de Catalunya en unes votacions que, tot i no ser vinculants, han estat organitzades des de la més extrema seriositat.

Segonament, i deixant de banda xifres de participació i resultats —que sempre tenen doble lectura—, les consultes sobre la independència han aconseguit una mobilització molt important de la societat civil. I tot això al marge de partits polítics —almenys fins ara, tot i que de cara a aquesta tercera onada sí que hi ha formacions que ‘han fet campanya’. I aquest és, penso, un dels grans èxits del moviment: el ‘despertar’, la implicació de nombrosos ciutadans ‘anònims’, si em permeteu, que han dedicat moltes hores de feina i fins i tot diners per organitzar la consulta al seu municipi. Amb un valor afegit: les comissions han creat vincles, han fomentat el treball en equip, han generat debat i han creat il•lusions... En definitiva, han fet poble.

Penso, doncs, que és important parlar-ne, i que els mitjans de comunicació se’n facin ressò. No seria just que, després d’una mobilització tan important de la ciutadania, l’assumpte anés perdent interès i, per tant, presència. La realitat és la que és: a més de ser en un moment històric per les implicacions polítiques i nacionals que té, ho és també perquè ha aconseguit que persones de diverses edats, professions, procedència i interessos treballin per un únic objectiu.


Laia Segura
16.04.10


1 comentarios to "Laia Segura: "Parlar-ne" - Opinió"

  • Estic d'acord amb aquest article. No nomès cal mirar les consultes sobiranistes com a Independència SI o NO, sinò que cal fer un anàlisis molt seriós de la mobilització ciutadana que això està causant, millor i més treballada que la última onada de solideritat viscuda a nivell català en contra la guerra de l'Iraq. Això pot significar molt més que els resultats en si, no?

Aquest bloc és...

La pàgina web creada per a coordinar el treball dels voluntaris que promouran la consulta per a la independència a Sant Martí Sesgueioles i per informar a tots els habitants del municipi.

Twitter

Followers